Nohutlu Mercimek Corbasi-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve scarabe tarafından 16 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  1. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Ben mercimek corbasini cok seviyorum ve birde nohutlusunu denedim cok sahane oldu.
    isterseniz birde siz deneyin.

    1 gece onceden islatilmis veya haslanmis ve kabugu soyulmus nohut.

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
    1 yk. kaşığı un
    1 yk. kaşığı domates salçası
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 baş kuru soğan yemeklik doğranmış
    1 su bardağından biraz fazla nohut
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kuru nane.

    1 baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye alın.
    Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın.
    Salçayı ilave edip bir miktar daha karıştırın.
    Ardından yıkanmış, suyu süzülmüş kırmızı mercimek ile pirinci, arkasından da bir yk. unu ekleyin.
    1-2 kez çevirdikten sonra 1,5 litre kaynamış suyu üzerine ilave edin.
    Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin.
    Bu arada çorbanın kıvamını ara sıra kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz.
    Çorba pişmiştir dediğiniz zaman blendırdan geçirin. Tencereyi tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kadar kaynama işlemini devam ettirin.
    Bu sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin yanına limon dilimi koyarak servise hazırlayabilirsiniz.
     
  2. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : scarabe
  3. scarabe

    scarabe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108