Nutellalı çörek

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve YYYYYYY tarafından 22 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

    22 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : YYYYYYY
  1. YYYYYYY

    YYYYYYY o şimdi üniversiteli Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2011
    Mesajlar:
    317
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    1 su bardağı süt
    1 yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    Bir paketin dörtte biri maya
    2 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İç malzemesi:

    Krem çikolata nutella veya evde kalmış bayatlamış kahvaltılık çikolata

    Yapılışı:

    Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
    Hamuru mayalanana kadar bekletelim
    Hamuru iki bezeye bölelim ve resimdeki kalınlıkta 1 cm şeklinde açalım
    Çikolatanın bulunduğu kabı mıkro dalgada veya sıcak suda ısıtalım (benmari usulü kokoşçası:) ve 1. Kata sürelim.
    2. Katı serelim ve resimdeki gibi şeritler halinde keselim
    Bir ucundan başalayarak şeklimizi verelim.
    Yarim saat civarı tepside dinledirip 200 derece pişirelim
    Afiyet olsun


    $7303_494615607274973_744363826_n.jpg :nazar:
     
  2. 6 Ağustos 2013
    Konu Sahibi : YYYYYYY
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.462
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    48
    ayyyyyyyyyyy üzerine nutella sürülmüş hamuru ince ince kesmek bürkmek hiçte kolay değil hele sıcakta erir her tarafımız nutella olur vallah :):):)
     
  4. 29 Ağustos 2013
    Konu Sahibi : YYYYYYY
  5. azize222

    azize222 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    nutella yerine sarelle kullanın derim , daha güzel ve daha sağlıklı . eline sağlık canım.
     
  6. 10 Eylül 2013
    Konu Sahibi : YYYYYYY
  7. BerguzarK

    BerguzarK Yeni Üye Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2013
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elimde koca kase nutella var ve konuya bak :D