oktay ustanın çilek reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    kolay

    hazırlık gerektirmiyor

    1 kilo çilek,
    1.250 gr toz şeker,
    1 adet limonun suyu,
    1 çay bardağı su

    çilekleri iyice yıkayıp tencereye alın.toz şekeri ve suyu ekleyip ocağa alıyoruz.kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.tahta kaşıkla ara sıra karıştırıyoruz.çilekler yumuşayınca limon suyunu katıp kaynatmaya devam ediyoruz.yaklaşık 30-40 dk kaynatıyoruz.üzerine çıkan köpüğü alıyoruz.kıvamı kontrol ediyoruz.
     
  2. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : EU3
  3. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.554
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    63
    Hafta sonu çilek reçeli yapiyim dedim. Neredeyse tarifteki gibi, ama ben attım kafadan, azcık cıvık oldu ya, niyeki acabaCADIARZU
     
  4. 5 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : EU3
  5. YENA

    YENA Zayıf günler göreceğiz..) Pro Üye

    Katılım:
    19 Mart 2009
    Mesajlar:
    15.908
    Beğenileri:
    1.129
    Ödül Puanları:
    113
    Bende şöyle yapıyorum...Çokda güzel oluyor..
    Bir kilo çileğe bir kilo şeker..Çılekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra..
    Üzerine şekeri döküp..Bir gece bekletiyorum..
    Ertesi sabah pişiriyorum..Süresine hiç bakmadım..Ara sıra karıştırıp kontrol ediyorum..:))