Oktay Ustanın Pratik Mantısı

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve karisx tarafından 19 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  1. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    piştikten sonra yufkanın çıtırlığının kaybolmaması için hemen tüketilmesi gerekiyo...



    1 adet yufka
    1 çorba kasesi yoğurt
    2 diş sarımsak
    tuz
    1 tutam maydanoz
    1 çay kaşığı yoz kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağı

    taze yufkayı tezgaha yayıyoruz. bi kasenin içine su koyu fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.
    iki taraftan yufkayı sararak rulo yapıyoruz ve ortada buluşturuyoruz. buluşma noktasından ikiye kesiyoruz.
    rulo yufkaları 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
    bol yağda patates kızartır gibi kızartıyoruz.havlu kağıt içerisine çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
    bir kase içerisine sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve mantının üzerine döküyoruz.
    maydanozu ince ince doğrayıp üzerine serpiyoruz.
    bi tava içinde tereyağımızı eritip toz kırmızı biberimizi ilave edip yakmamaya özen göstererek kızartıyoruz.
    bunu da mantımızın üzerine yavaşça döküyoruz.
    mantımız servise hazır, afiyet olsun:)
     
  2. 20 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  3. dimple2

    dimple2 3aslanannesiyimben Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.641
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    hımm denemek lazım
     
  4. 26 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  5. armonipark

    armonipark Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    99
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    tarif oktay ustadan ise mutlaka denerim