Oktay Usta'nın programında yaptığım sevgililer günü pastası/Pastacı Kız üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]



    Pandispanyası için:
    4 yumurta
    1 su b. tozşeker
    1,5 su b. un
    1 p. kabartma tozu
    1 p. vanilya
    yarım portakal suyu

    Kreması için:
    2,5 poşet çilekli damla çikolatalı kremşanti
    2 su b. süt
    1 kase frambuaz
    Süslemek için:
    ½ poşet sade kremşanti
    kalp şeker

    Pandispanyası için bir karıştırma kabına
    4 adet yumurtanın akını ekleyin.Yumurtanın
    sarısını diğer bir kaba alın.
    Yumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyin.
    Mikserle çırpın.
    Diğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz
    şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyin.
    Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu
    ekleyin.Üzerine portakal suyunu ekleyip kaşık yardımı
    ile karıştırın.
    Kalpli kek kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
    Kreması için ise karıştırma kabına toz çilekli damla çikolatalı
    kremşantileri bir kaba alın zerine süt ekleyip çırpın.
    Pişen kalpli pandispanyayı ortadan 2 ye kesin.Pandispanyalarımızın her katını sütle veya ben frambuazların suyunu süzerek bu meyve suyunu ıslatmak için kullandım sizde o şekilde yapabilirsiniz.
    Üzerine kremşantiyi sürün meyveleri koyun
    diğer pandispanya kekimizi üzerine koyup kapatın.üzerine kalan çilekli şantiyi spatula yardımıyla sürün.Sade krem şantimizi krema sıkma torbasına koyup istediğiniz bir uç takıp pastanın kenarlarına sıkın.
    Üzerlerine renkli şekerlemeler ile süsleyip servis edin.