olmuyor olmuyor :(((

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve YusNes tarafından 18 Mart 2010 başlatılmıştır.

    18 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  1. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    bütün yemeklerim çok beğeniliyor herşey tam tadında kıvamın da oluyo ama bu bulgur pilavım olmuyo yapıyorum sanki lapalamış gibi duruyo tane tane olmuyo yok mu pilavına güvenen şöyle yaparsan tam kıvamında olur diyenlerrr:kedi:
     
  2. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  3. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Benimki değil ama annemin pilavı tane tane olur.Sordum annecime annem şöyle yapıyormuş;Yemeklik soğanı doğrayıp salça veya küp doğranmış domatesle sıvıyağda ve biraz da tereyağında kavurup üzerine yıkanıp temizlenmiş bulguru koyup biraz daha kavuruyormuş.ıçine bir diş sarımsağı soyup atıyormuş.Bulgurun üzerini geçicek kadar sıcak su ve tuzunu koyup pişmeye bırakıyormuş.5 Dk harlı ateşte sonra 20 dk kısık ateşte pişirip altını kapatıp ağzını açmadan 15 dk dinlenmeye bırakıyormuş.Bir de piştiğini anlamak için bir tahta kaşığın sapını pilav tenceresinin ortasına batırdığında kaşık dik duruyorsa düşmüyorsa pişmiş demekmiş.
     
  4. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  5. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    saol canım teşekkür ederim inş bende tane tane olann bi pilav yapabilirimm
     
  6. 18 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  7. Nihil

    Nihil Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.355
    Beğenildi:
    715
    Ödül Puanları:
    188
    Su ölçüsünü azaltarak denesen canım ?
     
  8. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  9. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kesinlikle su ölçünde bir problem vardır...her pirinç ve bulgurun cinsi su ölçüsünü değiştirir...
    üzerini bir parmak geçecek kadar su ekle biraz çekince suyunu bakarsın eğer pişmemişse azıcık
    eklersin...böylelikle ölçüyü tutturabilirsin.
     
  10. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  11. Dora

    Dora KoP Coşş HaYaT ztn boş =) Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    bulgur pilavının lezzetli ve tane tane olması için bol tereyağ ve sıvıyağla krışım yaparak birde bayağ bulgurunu kavurmanız lazımmm...
    suyu fazla ize açık ateşte eğer normal ise kısık ateşte pişiriniz.
    birde ister pirin pilavı olsun ister bulgur kavururken tuzunuda ilave edip bu şekil kavurunuz.
    kolay gelsinnn:1hug:
     
  12. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  13. Nihil

    Nihil Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.355
    Beğenildi:
    715
    Ödül Puanları:
    188
    Kavururken ben de tuz ilave ederim, daha tane tane oluyor.. Suyunu ekleyince de bir kesme şeker,
    pirinç pilavını sade yapıcak isem , pırıltılı pilav olsun diye 2 - 4 damla limon suyu damlatırım.
     
  14. 20 Mart 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  15. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    saolun hanımlar ama denedim canım mesela 1 bardak pirince 2 bardak ekledim bide derlerki bulgura ne kadar su eklersen ekle çeker derler ama ben de öle olmuyo inş bende tutturucamm
     
  16. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  17. lepi

    lepi ♥˙·٠•●♥ &# Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.091
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    bulguru da pirinç gibi kavur bak bakalım nası tane tane oluoo:)
     
  18. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : YusNes
  19. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Genelde her bulgur aynı ölçüde su almaz.
    Biz bire iki ölçü su ilave ederiz ve duruma göre tekrar su takviyesi yaparız.