Omletli dürüm

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Süt, yumurta, tuz ve unu karıştırıp 30 dakika ağzı kapalı olarak dinlendirin.
    Tavuk bonfileleri, tuzlayıp, biberleyin. 30 ml. yağda her iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.
    Biberin çekirdeklerini çıkartıp 1/2 cm. eninde şeritler kesin.
    Salatalıkları, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın, uzunlamasına 1 cm. eninde şeritler kesin.
    Sütlü karışımı tekrar karıştırın ve her seferinde 1 tatlı kaşığı yağ ilave ederek 24 cm. çapında 8 adet omlet pişirin.
    Bonfileleri jülyen kesin.
    Omletlerin üzerine biber, salatalık ve tavuk etlerini koyup rulo yapın. Yağlı kağıda sarıp servis yapın.