Orman Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.606
    Beğenildi:
    5.135
    Ödül Puanları:
    438
    Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
    Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
    Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
    Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
    Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
    Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
    Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.