Ortaya Karışık Omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve kotyora tarafından 23 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kotyora
  1. kotyora

    kotyora Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    75
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Malzemeleri hepsini birden değil;sırasıyla tavaya ekleyelim.

    Ocağın altını yakmadan önce bütün malzemeler doğranmış olmalı.

    1patates
    1havuç
    10-12 mantar
    2sivri biber
    1domates
    2yumurta
    1tatlı kaşığı tereyağ
    sıvıyağ,tuz,pulbiber

    -Patates, havuç ve domates yıkanıp kabukları soyulur.Tavla zarı büyüklüğünde küçük küpler halinde doğranır.
    -Biberler ve mantarlar ince kıyılır.
    -Orta büyüklükteki bir tavada yağlar kızdırılır.Patatesler arada karıştırılarak hafif kızartılır
    -Biber ve havuç eklenip 1-2 dk karıştırılır.
    -Mantarlar ilave edilir,suyunu salıp küçülünceye kadar pişirilir,
    -En son domatesler ve tuz eklenip 5-6dk pişirilir.
    -Malzeme tavanın zeminine kaşıkla eşit yayılıp üzerine çırpilmış yumurta dökülür.Ağzı kapalı olarak pişirilir.Üzerinde pulbiber veya ince kıyılmış maydonozla sıcak olarak;pizza gibi dilimlenerek servis yapılır.