Osmanlı Mutfağı, Semazen ve Kanun...

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Matbah Restaurant...Nostaljik bir Ramazan gecesi için...
    Bu sene Ramazan ayında farklı bir iftar gecesi geçirmeyi planlayanlar, davet vermek isteyenler için çok uygun bir mekan Matbah..
    .
    Aya Sofya Müzesi ve Sultanahmet'in eşsiz manzarası eşliğinde, geleneksel Türk misafirperverliği, konfor ve elegans servis anlayışı ile, Osmanlı Saray Mutfağı’nın seçkin örnekleri sizleri Matbah Restaurant’a bekliyor.

    İstanbul’da nostaljik bir ortamda konaklamayı arzu eden, aynı zamanda da günümüzün modern hizmet ve servis imkanlarından eksiksiz olarak yararlanmayı isteyen misafirlerimizin beklentilerinden fazlasını bulacağı Matbah Restaurant'ın iftar menüsü şu şekilde hazırlanmış;
    [​IMG]
    İFTARİYELİKLER

    Medine Hurması, Sepet Peyniri, Tulum Peyniri, Kekikli Salatalık Turşusu, Mehle Pastırma, Közlenmiş Biber, Çiçek Balı, Ev Yapımı Reçel, Tereyağı, Kalamata Zeytin, Kuru Kayısı, Kuru İncir

    ÇORBALAR

    Köy Tarhanası veya Köy Tereyağı sosu ile Mercimek

    BAŞLANGIÇ

    Tereyağlı Kuzu Etli Düğün Keşkeği

    SALATALAR

    Nar Ekşili ‘MATBAH’ Salatası veya Bahçe Salatası

    ANA YEMEKLER

    Tarator soslu Kırmızı Köz Biber ve Safranlı Pilav ile Kirde Kebabı

    veya

    Nohutlu Pilavlı Saray Usulü Piliç Sarma

    TATLILAR

    Cevizli Revani / veya Güllaç / veya Baklava

    ŞERBET

    Osmanlı Şerbeti

    İÇECEKLER

    Çay, Kahve, Meşrubat

    Kişi Başı Fiyat : 65 YTL + KDV
    kadininyuzu.com