Osmanlı salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve EU1 tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]



    400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
    Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
    10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
    1 adet ince dogranmis orta boy domates
    100 gr cekilmis ceviz ici
    1 adet ince, dogranmis cuska biber
    1 çorba kasigi tuz
    Sosu için
    1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
    2 adet limon

    YAPILIŞ TARİFİ Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yogururcasma yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun.
    Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve sivi yagi ilave ederek karistirin.
    Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Ocak 2009
  2. 12 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : EU1
  3. Zehranur

    Zehranur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    84
    Ödül Puanları:
    113
    Bu tarifi avrupalilar almis
    kendi tarifleriymis ve yeni bir sey
    bulmus gibi kullaniyorlar...

    adida ya exotic yada uzak dogu ülkelerinden
    alinma gibi teshir ediliyor ...
    gülermisin aglarmisin
    degerlerimize artik sahip cikalim...