Osso Buko (İtalyan Usulü Dana İnciği)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Etleri bir tencereye, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun. Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun. Etleri tekrar bir tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Üzerlerindeki köpüğü alıp, atın. Karanfilli soğanı ve *buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada fırınınızı 160°C’ye getirip ısıtın. Etler pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Pişme suyunu süzdürerek alın. Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin.Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan fırına sürün.
    Kalan et suyunu bir taşım kaynatın. 45 gr margarin ve 45 gr un ile meyane hazırlayın. Et suyunu meyaneye yedirin. Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız.Bu veluteyi, tahta spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Kremayı ve limon suyunu ekleyin. Dilerseniz velute ile birlikte orta boy 1/2 limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz.
    Etleri fırından alın. Üzerilerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin. Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

    kaynak:damak.net