Otlardan değişik soslar

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Puantiye tarafından 24 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    24 Kasım 2007
    Konu Sahibi : Puantiye
  1. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    SOS TARİFLERİ

    --------------------------------------------------------------------------------


    CHİLLE SOSU
    Tüm et yemeklerinde kullanabileceğiniz harika bir sos. Tarifi ise şöyle :


    Tane kırmızıbiber
    Tane yeşilbiber
    Tane beyazbiber
    Tane karabiber
    Tane kimyon
    Tane kişniş
    Tane yenibahar
    Üç diş sarmısak
    Bir limon suyu
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Yarım su bardağı ayçiçek yağı
    Bir çay kaşığı tuz
    Yukarıda sayılan baharatlar eşit miktarda irice çekilir, sarmısak tuzla ezilir, tüm malzeme yağ ve limonsuyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır. Izgara etlerde, av etlerinde, balıkta ve beyaz ette, pişme esnasında bir çay kaşığı kullanılır.


    İTALYAN SOS
    Makarnalarda ve hamur işlerinde keyifle kullanabileceğiniz bir sos. İçindekiler :

    Tarhun
    Fesleğen
    Mercanköşk
    Biberiye
    Saf zeytinyağı
    Üç diş sarmısak
    Bir limon suyu
    Yukarıdaki malzemeler eşit miktarlarda karıştırılır, sarmısak tuzda ezilir ve karışıma eklenir, tüm malzeme yağ ve limonsuyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır.


    HARDAL SOSU
    Etlerde ve salatalarda kullanabileceğiniz bir sos. Tarifi :

    Hardal tohumu
    Baharlı tere tohumu
    Dereotu tohumu
    Tarhunlu elma sirkesi
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Tohumlar irice çekilir, tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde ve salatalarda bir tatlı kaşığı kullanılır.


    FRANSIZ SOSU
    Izgara etlerde, levrek, alabalık ve dil balıgı gibi balıklarda kullanılır :

    Bir çorba kaşığı çemen
    1/4 çay kaşığı toz zencefil
    1/4 çay kaşığı zerdeçal
    Üç diş sarmısak
    Bir çay kaşığı acı tozbiber
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Yarım limon suyu
    Tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde bir tatlı kaşığı kullanılır.


    CURRY SOSU
    Tavuk, levrek balığı gibi beyaz etlerde kullanılır.

    İki çorba kaşığı curry
    Bir çorba kaşığı capari
    Üç diş sarmısak
    Bir çay bardağı fesleğenli elma sirkesi
    Birbuçuk su bardağı saf zeytinyağı
    Tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde bir tatlı kaşığı kullanılır
     
  2. 28 Kasım 2007
    Konu Sahibi : Puantiye
  3. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    kimse sos sevmiyormu arkadaşlar
     
  4. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Puantiye
  5. Mune

    Mune Administrator Yönetici

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    27.703
    Beğenildi:
    59.052
    Ödül Puanları:
    663
    SOS TARİFLERİ


    CHİLLE SOSU
    Tüm et yemeklerinde kullanabileceğiniz harika bir sos. Tarifi ise şöyle :


    Tane kırmızıbiber
    Tane yeşilbiber
    Tane beyazbiber
    Tane karabiber
    Tane kimyon
    Tane kişniş
    Tane yenibahar
    Üç diş sarmısak
    Bir limon suyu
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Yarım su bardağı ayçiçek yağı
    Bir çay kaşığı tuz
    Yukarıda sayılan baharatlar eşit miktarda irice çekilir, sarmısak tuzla ezilir, tüm malzeme yağ ve limonsuyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır. Izgara etlerde, av etlerinde, balıkta ve beyaz ette, pişme esnasında bir çay kaşığı kullanılır.


    İTALYAN SOS
    Makarnalarda ve hamur işlerinde keyifle kullanabileceğiniz bir sos. İçindekiler :

    Tarhun
    Fesleğen
    Mercanköşk
    Biberiye
    Saf zeytinyağı
    Üç diş sarmısak
    Bir limon suyu
    Yukarıdaki malzemeler eşit miktarlarda karıştırılır, sarmısak tuzda ezilir ve karışıma eklenir, tüm malzeme yağ ve limonsuyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır.


    HARDAL SOSU
    Etlerde ve salatalarda kullanabileceğiniz bir sos. Tarifi :

    Hardal tohumu
    Baharlı tere tohumu
    Dereotu tohumu
    Tarhunlu elma sirkesi
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Tohumlar irice çekilir, tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde ve salatalarda bir tatlı kaşığı kullanılır.


    FRANSIZ SOSU
    Izgara etlerde, levrek, alabalık ve dil balıgı gibi balıklarda kullanılır :

    Bir çorba kaşığı çemen
    1/4 çay kaşığı toz zencefil
    1/4 çay kaşığı zerdeçal
    Üç diş sarmısak
    Bir çay kaşığı acı tozbiber
    Bir su bardağı saf zeytinyağı
    Yarım limon suyu
    Tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde bir tatlı kaşığı kullanılır.


    CURRY SOSU
    Tavuk, levrek balığı gibi beyaz etlerde kullanılır.

    İki çorba kaşığı curry
    Bir çorba kaşığı capari
    Üç diş sarmısak
    Bir çay bardağı fesleğenli elma sirkesi
    Birbuçuk su bardağı saf zeytinyağı
    Tüm malzeme eşit oranda karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır, yemeklerde bir tatlı kaşığı kullanılır