Otlu çörek

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak diğerlerini çırpın. Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın.
    Bir kaba yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, peynirler ve diğer tüm malzemeyi koyup karıştırın.
    Unu da ilave ederek yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur olacak.
    Hamurdan iri parçalar kopararak rastgele yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Önceden 180' de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun..