Ovmaç çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Un gazete kağıdına ince tabaka olarak yayılıyor sonra üstune elle su serpiliyor ve oluşan küçük hamurlar ovuluyor.
    Bir tencere içinde su ateşe konularak kaynatılır. oluşan küçük hamurlar kaynayan su içine katılır. Arzu edilirse kaynarken 1 su bardağı süt ilave edilebilir. Kaynamaya bırakılır, kaynama devam ederken diğer tarafta soğan yemeklik olarak doğranır ve yağ ile kavrulur, kaynayan çorbanın içine atılır.Yeterince tuz nane ve et suyu tableti ilave edilir. Bir taşım kaynayınca ateşten indirilir ve servise sunulur

    alıntıdır
     
    Son düzenleme: 26 Mayıs 2009
  2. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    adanın en cok yapılan corbalarındandır lezetli ve kolay deneyin bence
     
  4. 5 Ekim 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  5. haydibismillah

    haydibismillah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Merak ettiğim lezzetlerden birisi.