Özbek pilavı (resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve ESRAXE tarafından 26 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ESRAXE
  1. ESRAXE

    ESRAXE Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    554
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim, çok lezzetli :))



    1 Buyuk Kase Kup Kup Dogranmis Taze Koyun Eti
    1 Buyuk Kase (ince-uzun) Dogranmis Havuc
    1 Orta Boy Yemeklik Dogranmis Sogan
    3 Su Bardagi Pirinc
    1 Yemek Kasigi Tereyagi
    1/2 Su Bardagi Sivi Yag
    Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiber, Kimyon
    Su veya Et Suyu

    Pirinci sicak ve tuzlu suda yarim saat bekletin. Cukur teflon tavada, tereyagi ve sivi yagin yarisini kizdirin. Yag iyice kizdiktan sonra, yemeklik dogranmis soganlari kavurun. Kup kup dogranmis etinizi ve havuclari ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 su bardagi su ilave edip, atesi orta hararete getirin. Arada bir karistirarak, yarim saat pisirin. Etler pistikten sonra, tuzunu ve baharatini ayarlayip, ocaktan alin. Bu karisimin adina 'Zirvag' deniyormus. Kabaran pirincinizi iyice yikayin ve suzun. Pilav tencerenize kalan sivi yagi dokun ve kizdirin. Zirvag'i tencereye doseyin ve suzdugunuz pirinclerle, Zirvag'in ustunu kaplayin. Pirinc ve Zirvag kesinlikle karismayacak, ust uste duracak. 4.5 su bardagi suya, tuz ve bahartlardan biraz dokup, karistirin. Yukaridaki sekildeki gibi kasik yardimiyla, pirinci dagitmadan, cok yavas bir sekilde suyu, pirincin uzerine yayin, karistirmadan tencerenin kapagini kapatin. Kisik ateste, pilav suyunu cekene kadar pisirin. Pilaviniz pistiginde, 5-6 yerinden tahta kasigin arkasiyla delikler acin, uzerine kagit veya havlu kapatip, 10-15 dakika dinlendirin. Pilaviniz dinlendikten sonra tahta kasik yardimiyla alt-ust yapip, Zirvag'la harmanlayin. Arzu ettiginiz sekil kaplara koyup, ters cevirin. Kirmizi pulbiber ve karabiberle servis yapin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Eylül 2008
  2. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ESRAXE
  3. ESRAXE

    ESRAXE Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    554
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    108
  4. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ESRAXE
  5. gxuxlsu

    gxuxlsu sifaa nın yazdığından :) Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3.469
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    deneyecem eline sağlık resim için de saoll insann görmekk istiyorr canımmm...
     
  6. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ESRAXE
  7. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    arkadaşım özbekistanlı o çok anlatırdı bu pilavı havuçlu falan diye tadı nasıl merak ederdim hep güzel görünüyor...
     
  8. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : ESRAXE
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyo
     
  10. 31 Mart 2013
    Konu Sahibi : ESRAXE
  11. moonlight13

    moonlight13 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    En sevdiğim pilavlardan,ellerinize sağlık...
     
  12. 25 Şubat 2014
    Konu Sahibi : ESRAXE
  13. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım harika görünüyor.
     
  14. 9 Nisan 2014
    Konu Sahibi : ESRAXE
  15. Esra2234

    Esra2234 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2013
    Mesajlar:
    350
    Beğenildi:
    312
    Ödül Puanları:
    68
    bu pilava bayılıyorummm. ben bunu tavuk etiyle yapıyorum sekildede cok güzel oluyo ayrıca havucları rendeliyorum
     
  16. 16 Nisan 2014
    Konu Sahibi : ESRAXE
  17. aymar

    aymar Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2013
    Mesajlar:
    27
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Elinize sağlık :)