Özbek Pilavı-Resimli!

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve sacredblame tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  1. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    çok lezzetli ve değişik bir tadı var ama bizim damak zevkimize çok yakın afiyet olsun herkese

    kuzu kolu altı parçaya ayırın.havuçları ince ince doğrayın.

    1 adet kuzu kol
    4 adet havuç
    250 gram tereyağı
    4 adet soğan
    2 çorba kaşığı salça
    50 gram dolmalık fıstık
    50 gram kuş üzümü
    3 su bardağı et suyu
    yarım kilo pirinç
    250 gram haşlanmış nohut ve tuz

    tereyağını kızdırın ince kıyılmış soğanı pembeleşene dek kavurun.salçayı ilave edin.
    bir iki çevirip dolmalık fıstık,kuş üzümü,havuç ve eti ekleyip kavurun.daha sonra et suyu ve tuz ekleyip pişmeye bırakın.
    etin pişmesine yakın pirinci ilave edin..kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirip nohutunu ekleyin.1 kez karıştırın ocaktan alın.10 dakika dinlendirip servis yapın.
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  3. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
  4. 9 Ocak 2010
    Konu Sahibi : sacredblame
  5. kedilalesi

    kedilalesi bebiko Italiano-2 Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    886
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    86
    ben bu pilava hayranım. gecen yıl yemek kursuna gitmiştim,orda yapmıştık ama inanılmaz güzel oluyor. sonra evde kendim denedim birkaç kere o kadar güzel olmadı. hocamızın yemekleri süper oluyordu zaten. ama sunu biliyorum ki bu pilavın püf noktası kimyon tohumu ve taze sarımsak bası. ben kimyon kullanmıstım ve kuru sarımsak sanırım o yüzden olmadı