Özbek Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    2 su bardağı pirinç
    500 gr kuşbaşı et
    3 bardak sıcak su
    1 soğan
    3 havuç
    5-6 kaşık yağ
    Tuz

    Pirinci birkaç kez yıkayıp süzün.Soğanları küçük küçük doğrayıp 6 kaşık yağda pembeleştirin.Pirinci ekleyip biraz kavurun.Sıcak su ve tuzunu ekleyin.Suyunu çekinceye kadar arada bir karıştırarak orta ateşte pişirin.Ocaktan indirip üzerine peçete kapatın ve demlenmesini sağlayın.Diğer yanda kuşbaşı eti tencereye alıp,suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.Gerekirse etler yumuşamamışsa sıcak su takviyesi yapılabilir.Etler yumuşacık olsun.İyice suyunu çektikten sonra 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuzla kavurun.Havuçları rendeleyin.Tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı ısıtıp havuçları kavurun.Ete ilave edip karıştırın.Pilavı servis tabağına alın.Üzerine havuçlu eti ekleyin.Afiyet olsun.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    hiç denemediğim bir pilav...ayrı ayrı yapıyorum fakat bu şekilde hiç yapmamışdım güzel gözüküyor
    ellerine sağlık :KK66:
     
  6. 18 Ocak 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler, afiyet olsun tatlım...
     
  8. 25 Şubat 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. meyra333

    meyra333 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2011
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Insan baktikca farkli plav cesitlerini ögreniyor, meger ne kadar cesit varmis
     
  10. 26 Şubat 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Evet doğru söylüyorsun sadece pirinç ya da bulgur pilavından ibaret değil çeşitler...