Paçanga Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 adet yufka
    1/2 çay bardağı süt
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    5-6 dilim pastırma (Ben çemensiz pastırma kullandım)
    50 g kadar kaşar peyniri
    1 adet yumurta
    4-5 yemek kaşığı galeta unu
    Yapılışı

    Yufkayı tezgaha serin ve 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
    Süt ve sıvıyağı çatalla çırpın. Kaşar peynirini rendeleyin, pastırmaları doğrayın.
    Her üçgenin içine önce fırçayla sütlü karışımdan sürün ve kaşar peyniri-pastırma karışımından koyun.
    Bol şekilde sigara böreği yapar gibi önce kenarlarından içe doğru katlayıp rulo yapın.
    Üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sürün ve galeta ununa bulayın.
    Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun…

    ALINTI