Paçanga Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    5 yufka
    3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür)
    1 çay bardağı yoğurt
    1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr)
    İçine:
    -50-200gr. kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur)
    3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor)
    yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi

    Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın. Ucuna biraz kasar rendesi, yarım dilim pastırma ve domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın.
    Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın. (Kaşarlar eriyip börekten çıkarsa temizlemek daha kolay olacaktır.)
    Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
     
  2. 26 Eylül 2012
    Konu Sahibi : Elif
  3. gonul_2000_sayfam

    gonul_2000_sayfam aşk herşeye değer Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2009
    Mesajlar:
    417
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    denemek istiyorum ellerinize sağlık