Paket Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk göğsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
    Sıvı yağda rengi değişene dek sote edin.
    Tavuk etleri hafifçe yumuşadığında iri doğranmış taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
    1 dakika sonra uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyin.
    Mantarlar bıraktıkları suyu çekince tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın.
    Yağlı kağıdı iri kalp şeklinde kesin.
    Kağıdı bir tabağa yerleştirip içine sebzeli harcı koyun.
    Kağıdın bir tarafını diğer taraf üzerine yarıdan katlayıp, oyuntu kısmından başlamak üzere alta doğru kıvırın.
    Yağlı kağıdı alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin.
    Kızgın fırında 15-20 dakika pişirin.
    Fırından alıp, ortadan keserek servis yapın