pamuk gibi poğaça:(

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve teolog tarafından 16 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  1. teolog

    teolog Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.005
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar bende pamuk gibi poğaca yapamamakatan muzdaribim kimisi öle yapıyorki yumuşacık bembeyaz ama bnmkiler hem az kabarıyor hem de sert:KK43:
     
  2. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  3. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ayy şekerim bende poğaça yaparken hayatım kabusa dönerdi.))olacakmı olmayacakmı ?bir gün annem geldi poğaça yaptı sonrasında da ben denedim o günden beri oluyor
    önemli olan mayalanması bir de fırında çabuk pişmemesi..benim fırınım 2katlı idi ben 2. kata koyardım ,ççabuk pişerdi ,şimdi alt kata koyuyorum çok güzel pişiyor ,kabarıyor..
    ben 4 bardak un ,bir yumurta akı sarısı üstüne tabi , yarım su bardağı ya ,1 paket yaş maya ,1 çorba kaşığı tuz biraz fazla da olabilir ,1 tane kesme şeker atıyorum..içine de soda yada maden suyu döküyorum 1,5 şişe..tabi sen yoğurttta kullanabilirsin..sonra yoğuruyorum ,un az gelirse un ekliyorum..çok un koyup,sert yapmıyorum hamuru..yani , hafif eline yapışacağı zaman yuvarlayıp üstünü örtüyorum..evin güneş alan penceresinin dibine kokuyorum..birkaç saat mayalanıyor..ben 4-5 saat bekletiyorum çok çok kabarsın diye ,çok çok poğaçam olsun diye...sonrada fırının alt kısmına koyup 180 derecede pişiriyorum...
    önceleri taş gibi olurdu ve hiç kabarmazdı birde beyaz olmazdı..şimdi oluyor.))
     
    Son düzenleme: 16 Ekim 2009
  4. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  5. xoxmrxuxm66

    xoxmrxuxm66 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2008
    Mesajlar:
    118
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    mayayı çok az ılık suda eritmek içine bi tutam şeker atmak hamuru yumuşak yoğurmak ve sıcak yerde mayalandırmak bide ben şekil verdikten sonra tepside bekletiyorum 30- 45dk felan sonra yumurta sürüp 200 derecede pişiriyorum hep çok güzel olur poğaçalrım
     
  6. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  7. mors

    mors cantanem Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.091
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    aynen bende byle yapiyorum tuzlulari 200 tatlilari 180 derecede pisiriyorum..bazen yogurt,sut katiyorum..
     
  8. 16 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  9. teolog

    teolog Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.005
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    tesekkür ederim kızlar tavsiyelerini uygulamaya d,kkat etmeye calışıcam sonucu bild,r,r,m
     
  10. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  11. sernan

    sernan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2009
    Mesajlar:
    91
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Eskiden ben de beceremezdim.. Şimdi mayalama işlemini ekmek yapma makinesinde yapıyorum. Bir de bulduğum bir tarif var harika oluyor. 1 bardak ılık süt
    1 bardak ılık su
    6 yemek kaşığı toz şeker
    1 bardak sıvı yağ
    4 çay kaşığı tuz
    1 pakat 42 gr lık maya
    7,5 bardak un
    deneyin bir daha başka tarif denemek istemeyeceksiniz
     
  12. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  13. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    6 yemek kaşığı şeker çok değilmi
     
  14. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  15. teolog

    teolog Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.005
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    dün gece yine yaptım olmadı ya tadı güzel ama şöle bir kabarmadı
     
  16. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  17. mors

    mors cantanem Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.091
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yogurduktan sonra ve hamura sekil verdikten sonraa dinlendirdin mi??ozaman guzel kabariyor.puff oluyor..
     
  18. 17 Ekim 2009
    Konu Sahibi : teolog
  19. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ne kadar süre beklettin...belkide az beklettiğin için olmadı..4-5 saat beklet güneşli yerde bak nasıl kabarıyor