Pamuk poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 su bardağı sıvı yağ
    4 yemek kaşığı şeker
    4 çay kaşığı tuz
    1 adet yaş maya
    1 bardak ılık süt
    1 bardak ılık su
    Aldığı kadar un
    Üzerine yumurta sarısı
    İçi için:
    3 patates
    100 gram peynir
    ½ demet maydanoz
    Tuz,karabiber, kırmızı biber

    Ilık süt ve su karışımında şekeri erittim, mayayı koyup kaşık yardımıyla ezin ve 15 dakika bu karışımı beklettin. Unun ortasını açıp (çok da un olmasın, sonradan kıvamını tutturmak için un eklersiniz) mayalı karışımı, sıvı yağı ve tuzu ekleyip güzelce yoğurdum. Kıvamı tutturmak için azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. Bir saat ılık ortamda üzerine ıslak bezle örtüp iki katı kadar kabarmasını bekledim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine önceden hazırladığınız haşlanmış patates+peynir+maydanoz karışımından koyup folyoyla kapladığım tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, en az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Fırından çıkan poğaçaların üzerlerine elimle biraz su serpiştirip, bir tepsiyle kapadım.