Pamuk üyemizin keki

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.610
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Püf noktaları:-hamuru bekletmemen gerekir hemen pişirmeye bak
    -kek pişerken sakın fırını açma o zaman söner bi daha da kabarmaz
    -kabartma tozunu unun üstüne eklemeye dikkat et yoksa iyi karışmaz ağzına acı acı tadı gelir
    -sütü ve yağı koyduktan sonra çok çırpmamaya bak
    -kek sadece tek yöne doğru karıştırılır bi sağa bi sola karıştırma
    kolay gelsin



    1 su bardağı toz şeker
    3 ya da 4 yumurta (kabın küçükse 3 yumurta kullan)
    1 su bardağı süt
    1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ (fındık yağı ya da çiçek yağı)
    un
    kabartma tozu
    vanilya
    istersen kakao/fındık/fıstık/badem/tarçın/üzüm/damla çikolata....

    yumurta+vanilya+şekeri iyice çırp(yumurta beyazlaşsın) sütü ve yağı koy şöööyle bi karıştır. un koy karıştırmadan koyduğun unun üstüne kabartma tozu koy, karıştır. çok katı yapma sakın. boza kıvamında yaparım ben genelde. en son da artık ne koymak istiyosan onu koy (sade de güzel olur) 180 derecede 40 dk pişir