Pancar Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    * Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
    * Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
    * Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
    * Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
    * Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.
    * Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
    * Temiz bir kavanoza yerleştirin.
    * Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
    * Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.
    * Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
    * Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
    * İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.