Pancar Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Pancarların yeşil yapraklarını kesin.Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
    Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
    Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün ve kavanoza yerleştirin.
    Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
    Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
    Oda sıcaklığında 2 gün beklettkten sonra kullanbilirsiniz.
    Afiyet olsun...
     
  2. 25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. Cilek

    Cilek 03.10.2010 Pro Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.674
    Beğenildi:
    34
    Ödül Puanları:
    153
    ben yaptım daha önceden pancar turşusu çok güzel olmuştu
     
  4. 3 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. casablanka_05

    casablanka_05 anne olmak istiyorum Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2008
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler canım ..ben hiç yapmadım pancar turşusu ilk defa deneyecem ellrine saglık