Pancarlı Tavuk Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Göğüs etini tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ekleyip, tuz ilave edin. 15 dakika haşlayın.
    Haşladığınız göğüs etini tencereden alıp kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenarda bekletin.
    Pancarların kabuklarını soyun. Bir tencereye koyup, üstünü kapatacak kadar su ekleyin. Kesmeşeker ve tuzu da ilave edip, 20 dakika kaynatın. Haşlanan pancarları şerit şeklinde kesip, tavuk etleriyle karıştırın.

    1 adet tavuk göğüs eti
    4 adet pancar
    1 adet kesmeşeker
    6 yemek kaşığı mayonez
    1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    2 diş sarmısak (dövülmüş)
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz

    Sosu için, ince kıyılmış dereotu, mayonez, limon suyu, dövülmüş sarmısağı bir kapta çırpın. Hazırladığınız karışımı salatanın üzerine gezdirip, karıştırın ve servise sunun.