Pandispanyalı Çikolata Soslu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve KuzuYasin tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  1. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    Yediğinizde Damağınızdan nasıl akıp gittiğini anlamıyorsunuz .. O kadar Hafif ki Ben bu Keke Doyamıyorum

    Ben bu kekim için kare kelepçeli kalıp kullanıyorum. Kelepçeli kalıp kullanmayanlar pudingi , kremşantiyi ve çikolata sosunu üst üste de dizebilir. Böylede nefis oluyor.

    3 yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    3 kahve fincanı un
    1 çay fincanı süt
    1 paket kabartma tozu
    2 çorba kaşığı kakao
    1 su bardağı + 1/4 su bardağı süt( puding için )
    Yarım paket kakaolu puding
    1 paket sade krem şanti
    1paket çikolata sosu

    yumurta ve şekeri iyice çırpın . Ardından sütü , unu , kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip iyice çırpın . 170 derecede pişirin. kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin arasına pişirdiğiniz pudingi sürün. soğuduktan sonra kekin diğer yarısını kapatın ve üzerine kremşantisini sürün. Ve onun üzerine çikolata sosunu dökün .. İyice soğutup buzdolabında 2 ssat kadar bekletin. Afiyet olsun...
     
  2. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : KuzuYasin
  3. Angel...baby

    Angel...baby Kızım&Oğluşum Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    hımmmmm. eline saglık canım....