panelerken..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Catharsis tarafından 7 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Catharsis
  1. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    kızlar börekleri panelemede sıkıntı yaşıyorum. hazır galete unu kullaıyorum. yumurtanın sarısını kırıyorum bir kaba..önce biraz yumurtaya buluyorum böreği sonra, una batırıyorum. ve kızgın yağa atıyorum. ilk parti böreğim çok iyi oluyor ama ikinci partide yanık izler oluyor illaki, yağa düşen unlar yanıveriyor hemen. ondan yanık yanık iz kalıyor..bu sorunu nasıl çözebilirim?

    bir de yumurtayı sulandıryor musunuz? yoksa çok az mı buluyorsunuz? bir böreğe bir yumurta sarısı anca gidiyor çok bulursam, az bularsam da un yapışmıyor.. çok yumurtalı ağır olsun da istemiyorum. önerileriniz nedir??
     
  2. 7 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Catharsis
  3. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Evet yukarda arkadaşın yazdığı gibi yaparsanız iyi olur,bir de kızartırken ateşi çok açmayacaksınız
     
  4. 7 Mart 2010
    Konu Sahibi : Catharsis
  5. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    hımmm, önce una diye bılmıyordum.
    mersi kızlar..
    böyle deneyecegım.