Paris Çorbası/ fransız mutfağı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve miralife tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miralife
  1. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    Soğanı temizleyin, ufak parçalara ayırın. Isıtılmış tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Un ekleyin. Kahverengi olana kadar karıştırıp kavurun. Daha sonra üzerine sıcak et suyunu döküp 10 dakika pişirin. Tuz ve biber ekleyin. Arzu ederseniz ufak parçalar kalmasın diye soğanları rendeleyebilirsiniz. Çopra kasesine boşaltıp üzerine ufak, kızartılmış ekmekleri ilave edin. Çorbanın içine isteğe göre kıyılmış 50 gr şehriye de ilave edebilirsiniz.