Paskalya çöreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Ilk olarak mayayı ılık sütün içinde eritin. Yoğurma kabınızın içine unu şekeri mahlep bir çimdik tuz ezilip toz haline getirilmiş sakızı ve kabartma tozunu koyarak bu karışımı iyice karıştırın.karışımın ortasını havuz şeklinde açarak mayayı dökün ve ve malzemeleri tekrar karıştırın.daha sonra yumurta ve yağı da ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzerini iyice kapatıp ılık bir yerde mayalanması için bekleyin.(gece yuğurup sabah pişirmenizi tavsiye ederim)şekil verdiğiniz hamurunuzun üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin takribi 15-17 dakika arası.fazla fırında bırakırsanız sert olur.