Pasta ,Börek ,Kek,Kurabiye Türü Neler Buzluğa Bırakıyorsunuz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Hamiye tarafından 7 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Hamiye
  1. Hamiye

    Hamiye Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Sevgili hanımlar öyle maharetli ,pratik hanımlar varki....
    Her vakit buzluğunda pasta ,börek ,kek,tatlı,kurabiye ,poğaça türü ikramlıklar mutlaka bulunur.
    Kızlarımda bu tür yiyecekleri çok seviyorlar ancak her zaman yapmaya fırsatım olmuyor.
    Hazırlayıp buzluğa bırakmak istiyorum.
    Sizler neler yaparsınız, çiğ olarak ,pişmiş olarak neyi,nasıl bırakıyorsunuz?
    Maalesef bu konuda çok maharetli değilim .
    Yufkadan sardığım börekleri çiğ olarak poşetliyorum ,çıkarıp fırına atıyorum.
    Kurabiye olunca pişmiş bırakıyorum.
    Poğaça pişmiş bırakıyorum.
    Pide börekler fazla olunca poşetleyip bırakıyorum.
    Paylaşmak isteyenler buyurunbuyrunnnnnnnnn
     
  2. 7 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Hamiye
  3. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    her türlü kurabiyenin çiğ hamurunu koyabilirsin. sonra cıkarıp,çözdürüp ,şekil verip atarsın fırına..
     
  4. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Hamiye
  5. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kek hariç herşeyi buzluğa koyuyorum...kekin çıkdıkdan sonraki halini sevmedim..
    onun dışında özellikle mayalı poğaçalar çıkınca yumuşacık oluyor,her türlübörek pişmiş veya sigara
    böreği şeklinde sarılmış,kurabiye çeşitleri,simit,yapılmış içli köfte çıkarınca haşalnıp kızartılabiliniyor...
    yaprak sarması veya dolma çeşitleri...
     
  6. 6 Mart 2011
    Konu Sahibi : Hamiye
  7. fns93

    fns93 Anne artık diette :D Üye

    Katılım:
    8 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.325
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    tarif yokmu bayanlar?
     
  8. 11 Mart 2011
    Konu Sahibi : Hamiye
  9. niisan

    niisan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2011
    Mesajlar:
    195
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    41
    tatlı-tuzlu aklınıza ne gelirse gönül rahatlığıyla derin dondurucuda saklayabilirsiniz.ister pişmiş ister çiğ farketmiyor.ama genelde pişmiş olmasına özen gösteriyorum daha pratik oluyor.çıkarttığım gibi atıyorum fırına 15 dk sonra hazır..:KK68:
     
  10. 16 Mart 2011
    Konu Sahibi : Hamiye
  11. donus

    donus Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    evet benimde komsum kurabiye falan pişirip koyuyor pogacada....
     
  12. 18 Mart 2011
    Konu Sahibi : Hamiye
  13. algida

    algida Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    996
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ya benim buzluk buz kokusu bırakıyor hamurişlerine o yüzden sevmiyorum buzluğa koymayı
     
  14. 19 Mart 2011
    Konu Sahibi : Hamiye
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    kek kötü oluyor. aslında hertürlü hamur işi ilk günki lezzetinde kalmıyor ama poaça falan yaptığımda mecburen koyuyorum.