Pastabanlı kolay pastam ( Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve izmirli82 tarafından 22 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    22 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : izmirli82
  1. izmirli82

    izmirli82 NİSAN'IM CANIM KIZIM Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2009
    Mesajlar:
    743
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Arkadaşlar bu pasta ilk şeker hamurlu pastam,yapımı gerçekten çok zevkliydi benim için.

    Şeker hamurunun nasıl yapıldığını hep merak ederdim,internetten araştırdım ve marshmallow'dan yapılabileceğini öğrendim.Haribo'nun marshmallow şekerlerinden bir paket aldım.Benim aldığım pembe ve beyaz renkti.(Bir paketin hepsini kullandım ama şeker hamurum arttı)
    Cam bir kaba şekerleri koydum ve bu cam kaseyi de su dolu tencere içine koyup orta derece ateşte şekerlerin erimesini sağladım.Şekerler eridikten sonra bir kabın dibine pudra şekeri koydum ve şekerleri de bu kabın içine ekleyip 2 yemek kaşığı suyla birlikte karıştırdım.İlk başta yapış yapış bişey oluyor :) sonra yavaş yavaş göz kararı pudra şekeri ekleyip hamuru yoğurmaya devam ettim ta ki ellerimi şekerden kurtarana kadar :)
    Sonrasında şeker hamurunu ilk önce yağlı kağıda sonra da streç filme sararak 1 gün oda sıcaklığında beklettim.Hamurun hava almaması önemli.

    1 adet sade pastaban
    1 paket kakaolu dolgu kreması
    1 paket sade krem şanti
    1/4 paket orman meyveli krem şanti
    Bir miktar damla çikolatası
    Süt
    Muz
    Üzerini süslemek için şeker hamuru

    İlk önce kakaolu dolgu kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırladım.
    Pastabanın alt kısmını bir miktar sütle ıslattıktan sonra dolgu kremasını düzgün bir şekilde ıslattığım keke yaydım ve üzerini muz ve damla çikolatayla kapladım.
    Sade krem şantiyi tarifine göre hazırladım.
    Pastabanın üst kısımını sütle ıslattıktan sonra hazırladığım sade krem şantiyle kapladım.
    1/4 paket krem şantiyi 2/3 çay bardağı sütle hazırladım.
    Orman meyveli krem şantiyi krema pompasına koyup pastanın üzerini süsledim.
    Bir gün önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan bir parça alıp oklava yardımıyla açtım ve kurabiye kalıplarıyla bu hamurdan şekiller çıkardım.
    Pastanın üzerini ben bu şekilde süsledim,herkesin hayal gücüne kalmış :)
    Afiyet olsun.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 22 Ağustos 2010