Pastahane Poğaçası

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 3 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    3 Haziran 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    her zaman yaptıgım poğça sevilerek tüketiliyor



    1 avuç beyaz peynir
    1/2 çorba kaşığı tuz
    1/2 çorba kaşığı toz şeker
    1/2 paket margarin
    1/2 su bardağı su, süt karışımı
    1 yumurta
    yarım paket yaş maya
    250 gr un

    Su ve süt karışımını ılıtın. İçinde mayayı ve şekeri eritip 10 dk bekletin. Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Mayayı unun ortasına dökün. Margarin ve yumurtayı da ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak bir kıvamda olması lazım.
    Hamuru 1 saat kadar kenarda bekletip mayalanmasını bekleyin. 2 misli kabaran hamuru 1-2 yoğurup, limon büyüklüğünde parçalara koparıp, elinizle açıp, ortasına ezdiğiniz peynirli içten koyup yuvarlayıp kapatın.
    Üzerine yumurta sarısını sürüp fırın tepsisine dizin, poğaçaların üzerine çatalla çizikler atın, böylece pişerken üzeri çizik çizik şekilli olacak.
    Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
    Afiyet olsun kızlar
     
    Son düzenleme: 3 Haziran 2008
  2. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    selam...puaçalarım (mayalı) yumuşacık oluyor ama yayılıyorlar şişman olmuyorlar yani. Nedeninini veya nedenlerini bilenlerin insaniyet namına cevap vermelerini rica ediyorum.Tşk ederim.........................................................................................................................
     
  4. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    canim ununu iyi ayarlamiyorsundur belki yada yagini cok koyuyorda olabilirsin....
     
  6. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız
     
  8. 19 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. aakyaa ank

    aakyaa ank Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    handen cım vermiş olduğun tarifi şimdi yaptım muhteşem oldu herkese tavsiye ederimcokacimcoook
     
  10. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım begendigine sevindim afiyet olsun:teselli:
     
  12. 30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. pink79

    pink79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    79
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hamuru simdi yogurdum,beklemeye biraktim..bakalim nasil olacak???? sonucu yazarim...
     
  14. 30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. pink79

    pink79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    79
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bi de 250gr.dan cok fazla un gidiyor...250 gr. cok civik oldu..ben nerdeyse yarim kilo un koydum..bilgilerinize.
     
  16. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. pink79

    pink79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    79
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaslar,pogacayi yaptim...hamurum hic kabarmadi,hatta 3 saat bekledim...senağlama
    galiba ununu fazla koydum,hamur biraz sert olmustu ondan mi acaba CADIARZU
    neyse,kabarmadan pogacayi yaptim,tadi güzeldi pogacalar biraz sert oldu...
    hele soguduktan sonra daha da sert oldu...keske biraz civik ele yapisacak bir
    hamur yogursaydim...neyse ders oldu...tarif icin tesekkürler.a.s.
     
  18. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. asudee

    asudee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    52
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    250 gr. un az geliyor. Biraz daha eklemek gerekiyor. Çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler.
    [​IMG]
    [​IMG]