pastane profiterolu (deneyin mutlaka )

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve you_know tarafından 14 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    14 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    Hamur için Malzemeler:

    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    margarin(125 gr)
    3 yumurta

    İÇ KREMASI:

    2,5 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı tozşeker
    1 paket vanilya

    HAMUR YAPILIŞI:
    Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

    Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun.Hamurların şeklinin bozuk olması önemli değil, pişerken istediği gibi şekil alıyor.
    Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika) yanlız fırının kapağını sakın açmayın kabaran hamur hemen söner.

    Hamur için Malzemeler:

    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    margarin(125 gr)
    3 yumurta

    İÇ KREMASI:

    2,5 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı tozşeker
    1 paket vanilya

    İÇ KREMASI HAZIRLANIRKEN :
    vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.


    ÜZERİNİN SOSU İÇİN :

    iç kremasının artanına 1 bardak süt 1 paket çikolata ve 1 kaşık kakao koyup hafif ateşte kıvama gelene kadar karıştırın .
     
  2. 17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : you_know
  3. Akasha

    Akasha BiR İmTiHaNdIr AşK... Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    895
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Deneyeceğim canım, hemen alıyoırum bu tarifi.. Sağol..
     
  4. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  5. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsunnnncokacimcoook
     
  6. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  7. tubaolcy

    tubaolcy Ömre Bedel.. Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.351
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    mükemmel bir lezzet bu ya paylaşımın için teşekkürler canım..
     
  8. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  9. lavender

    lavender Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    783
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    Teşekkürler paylaşımın için,profiterolü çok severim,denemek de isterim tabii.
     
  10. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. serselo

    serselo oğlum olduuuuuuuuuu:))))) Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.208
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    :lepi:denedim harika oldu eşim bayıldı ama bir daha yapmayacağım çünkü dayanamayıp hepsini yemek istedimcokacimcoook
     
  12. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    gercektenmi canım cok sevindim denediğine ama gercekten satın alınanlar gibi oluyor tadı afiyet olsun
     
  14. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    benim tarifin aynısı bende yıllardır böyle yaparım gerçektende hazırdan hiç farkı yok
    ellerine sağlık
     
  16. 8 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsun canım
     
  18. 9 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. zemmrax

    zemmrax hastasiyim...... Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2009
    Mesajlar:
    622
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canim ya ben bu tarifi yapiyorum hatta bu tarifi farkli sekillerdede denedim ama yine ayni kabariyor ama icinde hemen kabugun altindaki hamur islak kaliyor. seninde öyle oluyormu. tarifi aynen uyguluyorum margarinli suya unu koyup karistiriyorum (bazen 2 dakka bazen daha fazla kavurdugum oldu).hamur iliyinca yumurtalari tek tek yedirip katiyorum. Ama hep ayni ic tarafi islak ince hamur halinde kaliyor. hep böylemi oluyor bu yoksa bendemi tutmuyor pek anlayamadim..