Pastırmalı Ispanak Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salatası

    SOSUN TARİFİ
    Önce sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp, karıştıralım. Tavuk suyunuz yoksa, ılık sade suyun içine bir yemek kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.

    1 demet, 1 bağ ıspanak
    1 tatlı kaşığı tuz
    3 adet haşlanmış katı yumurta
    10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma veya
    10-12 dilim istediğiniz türde salam

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı acısız hardal
    3 yemek kaşığı sirke (her çeşidi olur hatta şarap sirkesi de kullanabilirsiniz)
    Yarım limonun suyu
    Yarım su bardağı sıvıyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım su bardağı ılık veya özellikle ılık tavuk suyu

    Öte yandan ayıklayıp, yıkadığınız ve süzdürüp ince ince dilimlediğiniz ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sonra da elinizle, köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine oturtun.
    Bir yandan da, bir-iki damla sıvıyağı koyduğunuz tavada çemensiz pastırmadan veya jambonları ya da salamları 2-3 dakika kadar çevirerek hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz.
    Kavrulan pastırma ya da diğer malzemeleri sıcakken ıspanağın üzerine boşaltın. Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına dizin. Artık en sos aşamada o meşhur hardal sosumuzu tüm salata kasesinin üzerinden aşağıya doğru boca edebilirsiniz.
    Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.