Pastırmalı Muska Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Yoğurt, süt, tereyağı ve yumurtaları (birinin sarısı hariç) karıştırın.
    Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine harcın üçte ikisini fırçayla sürün ve diğer yufkayı da üzerine alıp geri kalan harcı sürün.
    Yufkaları 4-5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Çok uzun olan şeritleri ikiye kesin.
    İnce dilimlenmiş pastırmalarla kaşar peyniri rendesini karıştırın.
    Şeritlerin bir ucuna harçtan koyun ve önce bir köşeyi üçgen olacak şekilde sonra diğer köşeyi onun üzerine (yani muska olacak şekilde) sarın.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.


    alıntı