Pastırmalı omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Pastırma, bıçakla gayet küçük parçalara kıyılır.
    Bir kapta beş yumurta, karabiber ekilip bir çatalla az karıştırılır.
    Kıyılmış, doğranmış pastırmalar az yağda hafifçe pişirilir, soğutulur.
    Çatalla çırpılan yumurtalara kavrulmuş, soğutulmuş pastırmalar dökülür, karıştırılır.
    Yağın kalanı tavada kızdırılır. Karıştırılan yumurtalı pastırma kızgın yağa dökülür. Tavanın sapından sallamak suretiyle dökülen malzemeler iyice yayılır, kızartılır. Ters yüz edilir, üstü de kızartılır. Servis tabaklarına alınarak sıcak olarak yenir
    kaynak:.turkpoint.com