Pastırmalı Tarak Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Adivar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
    Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
    Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
    Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
    Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
    Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.