Pastırmalı Tarak Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 16 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
    Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
    Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
    Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
    Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
    Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
    ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.
    SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın.
    alıntıdır