Pastorize sütten peynir (çökelek)

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve meltemgalli tarafından 17 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : meltemgalli
  1. meltemgalli

    meltemgalli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    224
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar şu sorunu paylaşıyoruz sanırım kutu sütler AÇILDIKTAN 3 GÜN SONRA EKŞİYOR ve bu benim çok canımı sıkıyor normal sütte kullanamıyorum huylanıyorum zaten pastprizenin yoğurdu oluyor ama anlatılmış bu kez peynie yağımını anlatalım: ekşimiş kutu sütü bir tencereye boşaltıp kaynatıyoruz iyice kaynayınca yukarıda pürtüler toplanmaya başlar bu altta sarımtırak bi su kalana kadar sadce devar eder ve kimi yörelerde lor kiminde çökelik ama asken böreklik peynir oluşur ve bınu ince bi süzgeçten geçirerek elde edebiliriz elde ettiimiz loru ister kızmış tereyağına atıp 1 2 dk çevirip yumurta kırıp menemen gibi karıık bi görünüm süper bi tad elde ederiz istersek böreklerimizin poaçalarımızın içerisinde kullana biliriz tuzlayarak ....gamyoncuiremsu
     
  2. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : meltemgalli
  3. missingequation

    missingequation Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    423
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    paylaşım için teşekkürler...