Pastorize sütten yoğurt

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve sinyora tarafından 13 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  1. sinyora

    sinyora Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    kızlar pastorize sütten yoğurt mayalanırmı,bu konudu fikri yada deneyimi olan varmı
    eşimde bende ev yoğurdunu çok seviyoruz,ama süt bulmak biraz problem oluyor,yani heryerde satılan süte güvenemiyorum,diyorum hazır sütle yoğurt yapsam,ne dersniz olurmu sizce,bunu anneme bile sormadım gülmesin diye:)
     
  2. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  3. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    gulmezler canim bilmemek ayip degil ogrenmemek ayiptir demis atalarimiz ,benim yasadigim yerde de taze sut bulamiyorum pastorize sutten yapiyorum superr oluyor
     
  4. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  5. Efla

    Efla bize bağışla Allahım Pro Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.365
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    ben de pastörize sütten yoğurt yaptım birkaç kez.
    maya olarak; ilk yaptığınızda kaymaklı yoğurt mayası kullanın(kaymağını koymayacaksınız)
    ayrıca süt pastörize olduğu için kaynatmaya gerek yokmuş, uygun sıcaklığa gelince kapatıp mayalayın. ben böyle yaptım, güzel olmuştu.
    süprizzzzz
     
  6. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  7. sara34

    sara34 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    62
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    76
    evde yoğurt yaparken doktor,ilk mayalama yoğurdunu prebiyotik yoğurttan yapmamızı tavsiye ediyor,Sonrakileri de kendi yaptığımız yoğurttan mayalamamızı söylüyorlar.Ben marketten günlük süt alıp yapıyorum,çok da lezzetli oluyor.
     
  8. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  9. eates

    eates Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben de yapıyorum.Kaynatmadan sadece uygun sıcaklığa getiriyorum sütü.Diğer aşamalar aynı zaten.Üstelik ben bunu köyde çalışırken yapıyordum,köy sütüne güvenmediğim için.
     
  10. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  11. alize_13

    alize_13 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bende oğlum için yoğurt mayalamak istiyorum ama 1 kilo sütten değilde bi kere vermek için milupanın organik mama kavanozuna yapcam ne kadar maya kullanmam lazım bide prebiyotikli yoğurdu maya olarak kullanırsam ne değişir yapım aşamasında yani daha mı uzun tutmak gerekir bilgi verirseniz sevinirim
     
  12. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  13. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    canım bende hazır sütle yogurt yapıyorum hatta daha yeni yaptım hic bi farkı yok hatta daha güzel oluyo
     
  14. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  15. Asmin

    Asmin Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    7.824
    Beğenildi:
    193
    Ödül Puanları:
    153
    gunluk sutlerle cok da lezzetli oluyor hazir yogurttan cok farkli hatta denemenizi tavsiye ederim.
     
  16. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  17. sinyora

    sinyora Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2006
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    teşekkürler kızlar,demek artık kendi yoğurdumuzu yapıp rahatça yiyebileceğim
    çok sağolun bilgilendirdiğiniz için
     
  18. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sinyora
  19. axsxina

    axsxina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.133
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    kızlar ya ben iki kere denedim, ikisinde de yoğurt vıcık vıcık oldu, yani kaşığa alınca sünüyor, kalıp kalıp değil de yapışkan bir şekilde yani, anlatabildim mi bilmiyorum, siz nasıl yapıyorsunuz, mayasını hazır yoğurttan mı koyuyorsunuz, ne kadar bekletiyorsunuz vs.vs.?