Pastörize sütten yoğurt

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve yagmur00 tarafından 20 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  1. yagmur00

    yagmur00 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    278
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    annecikler bir ay sonra bebeğim ek gıdaya geçecek ama ben hala güzel bir yoğurt yapamadım günlük yapmak istiyorum taze taze yesin diye ama pastörize sütten yourt çok sulu oluyor acaba ben mi yapamıyorum yoksa hep böyle mi oluyor açık süt almak istemiyorum fikri olan yazsın lütfen
     
  2. 20 Haziran 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  3. Nellbay

    Nellbay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Benim bebeğim yok ama ben kendime yapıyorum,hazır yoğurtları tüketmemeye gayret ediyorum.Sek'in günlük sütü ile yapmanızı tavsiye ederim...maya içinde yaptığınız yoğurttan alırsanız iki üç yapımdan sonra kıvamı tutmaya başlıyor.Ben eski usul cam kabın içinde üzerini battaniye kapatarak yapıyorum 3-4 saat içinde mayalanıyor 5-6 saat kaşık sokmuyorum sonra tüketiyorum çok güzel oluyor
     
  4. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  5. mrklkd

    mrklkd Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben de bebeğim için yapmaya başladım. Nellbay gibi günlük süt kullanıyorum. yalnız ilk mayasını memleketten getirdiğim katkısız yoğurttan yaptım. biraz ekşi ama sağlıklı olduğunu bildikten sonra içim rahat. bebeğim ise seve seve yiyor. yapılışına gelince. bir su bardağı süte bir çay kaşığı yoğurt yeterli geliyor mayalanması için. ha bir de sütü kaynatıp ılınmasını bekliyorum. ama annemin deyişiyle sütün sıcaklığı elini ısırır gibi olacak. yani ne soğumuş ne de sıcak. kolay gelsin...
     
  6. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  7. dublemutluluk

    dublemutluluk hayat çocuklarım ve eşimle güzel.. Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2.243
    Beğenildi:
    594
    Ödül Puanları:
    188
    oğluma hala pastorize sütten yoğurt yapıyorum. Cam ve kapaklı kapta yaparsan kıvamı iyi olur.
     
  8. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  9. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    Açık sütten yapıyorum ama görümcemlere gittiğimizde sek in günlük şişe sütleriye mayamıştım gayet güzel tutmuştu.Tatildede pastorize sütle yaptım ondada güzel oldu hiç sulu olmadı.
    NAsıl mayalanacağını bilmiyosan anlatabilirim.
     
  10. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  11. berentos

    berentos Guest

    Nasıl yapılacağını anlatırsan çok sevinirim. Bende hiç tutturamıyorum.sempatiksalakcinni
    Ayrıca mayasını nerden buluyorsun. Hazır yoğurt mu acaba?
     
  12. 24 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  13. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    Sütü kaynatın,kaynadıktan sonra ılınmaya bırakın.
    Bir kenara polar battaniyeyi tam düz olarak serin üzerine cam kavanozları koyun.(ben kendimiz için yuvrlar borcama mayalıyorum)
    Sütleri bölün.
    Ne çok sıcak olsun ne soğuk.Ilık ama çok da ılık değil,maya olarak önceden mandıralarda satılan köy yoğurtlarının mayasını kullanabilirsin mesela.Yada şimdi ramazan dolayısı ile güveç yoğurtları filan var o mayada olabilir.
    Kaç kavanoz mayalayacaksan bir kaseye o kadar yemek kaşığı yoğurt al.Her kavanoza bir yemek kaşığı yeter.Ben borcamada yemek kaşığı ile mayalıyorum.
    Kasedeki yoğurdu mayalayacağın sütlerden azcık kaşıkla koyup aç(yarım kaşık en fazla bir kaşık)Güzelce karıştırıp kavanozun içine dök.Kavanozu yavaş yavaş karıştır mayayı iyice erit yani.
    Ağızlarını kapatıp tekrar polar battaniyenin geri kalan kısmıyla ört üzerined ebir kat daha ört.4 saat kadar 4 saat 15 dak filan bekledikten sonra al dolaba koy.
    Bir gece bekletmek en önemli kural birde metal kaşık kullanmamak gerek sulandırıyor yoğurdu.Her kullanmadan sonrada bir karıştırırsın suyula ohh misss:)
    Bu tarifle tutturamayan yok:)
     
  14. 2 Eylül 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  15. Grellet

    Grellet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Merhaba!

    Siteye yeni üye oldum ve bir tecrübemi sizinle paylasmak istiyorum. Evde kendi yogurdunu hazirlama konusunda ben de çok hayal kirikliklari yasadim. Kimi zaman sulu oldu, ayran gibi! Birgün fransiz bayanlarin sitesinde yogurdu mayaladiktan sonra 40°C, önceden isitilmis firnda 4 saat boyunca (en az) "pisirdiklerini" okudum. Denedim ve oldu! Hem de harika, hazir yogurt gibi, kivaminda tuttu. Yalniz firinin kapagini hemen açmayin, yine de bir saat kadar bekletip, oda sicakligina alin, daha sonra buzdolabina koyun. Kolay gelsin hepinize!
     
  16. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  17. Jade__

    Jade__ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    170
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Hem süt hemde mayalamak için kullanılan yoğurt koruyucu madde içerdikten sonra yoğurt mayalamanın ne gereği var bence hazır yoğurttan bir farkı kalmıyorki.
     
  18. 9 Ekim 2010
    Konu Sahibi : yagmur00
  19. fzt_sibel

    fzt_sibel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    bende hazır sütü mayalıyorum fakat mayayı memleketten getirdim,böylece doğal yogurt elde ediliyor diye umut ediyorum kaydirigubbakcemile3
    tabi doğal süt ve doğal maya her daim tercihimiz,şehir hayatı işte bozuyor tabiatımızı...turkbayragi