Patates Çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Ceylan tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    7 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Ceylan
  1. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Dipnot:Soğansız da Leziz oluyor..



    Malzemeler:
    2 adet orta boy patates
    1 adet kuru soğan
    8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
    tuz
    Üzerine:
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    2 çorba kaşığı margarin

    Yapılışı :
    Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
    Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
    Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
    Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
    Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
    Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
    Afiyet olsun.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Mart 2009
  2. 4 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  3. asu52

    asu52 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    mutlaka deniycem,patatesle herşey çok lezzetli bana göre
     
  4. 4 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  5. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Kesinlikle katılıyorum arkadaşım patates varsa herşey güzeldir...Yapınca yorumunu bekliyorum cokacimcoook
     
  6. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  7. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ya patates corbasını bende denemek ıstıyorum fakat esım ısyerınde ıcmıs daha once begenmemıs bende yemez dıye yapmaya cekınıyorum.sadece kendım ıcın denesemmı acaba
     
  8. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  9. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    canım bence kendin yaparsan beğenir bende içip beğenmemiştim soğan tadını değiştiriyor ay canım çekti kalkıyımda yapıyım kaydirigubbakcemile3
    Soğansız daha güzel..:1hug:
    Damak zevkleri farklıdır
     
  10. 16 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  11. kavakyeli00

    kavakyeli00 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2008
    Mesajlar:
    139
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Peki arkadaşlar bende sizinle Bolu' ya ait bir patates çorbası tarifesi paylaşayım mı.

    2 adet orta boy patates
    1 adet yumurta
    4 yemek kaşığı yoğurt
    3 yemek kaşığı un
    İsteğinize göre tuz dökün az yiyenler için özellikle tuz ölçüsü yok
    (İsteğe göre bir veya iki diş sarmısak dövülüp çorbaya katılabilir.)


    Patatesleri ufak ufak kesip soğuk suyun içinde tencereye koyun. (Koyacağınız su ölçüsü 1 lt falan olsun) yumuşak olana kadar haşlayın. Başka bir derin kapta yumurta yoğurt ve unu ve tuzu katıp karıştırın. Bu karışımı kaynamaya devam eden patateslere karıştırın. Çorba tekrar kaynamaya başladığında en fazla 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. (Karışım koyu gelebilir çorbaya su ilave edin ama kaynar su olsun.) Ufak tavaya isteye göre terayağı da olabilir sıvı yağda olabilir ufak ufak kıyılmış ama (gerçekten ufak yemeklik gibi değil) soğanı yağa karıştırın sarı rengi alana kadar kavurun ve çorbaya karıştırın. Servise hazır.

    Aynı şekilde taze fasulye ile de yapabilirsiniz. Çekirdeği olmayacak fasulyenin ve taze olması gerekli. Ufak ufak kestikten sonra aynı patates gibi işlem yapacaksınız. Yanlız fasulde olduğu gibi soğan kavurup konulmaz. Bunada nane kavurmanız gerekli. Bu bizim yörede yapılan ve sevilen çorbalardır. Afiyet olsun.:nazar:
     
  12. 28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  13. meltemgalli

    meltemgalli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    224
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    saolasın kavakyelicim bu tarifi deniycem... Sütlü çorba sevmemde...
     
  14. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  15. bijoux

    bijoux Toprak kokusu... Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2007
    Mesajlar:
    6.174
    Beğenildi:
    201
    Ödül Puanları:
    163
    koymuşun buralara bi kere bile yapmadın bana cık cık cık :umursamaz: süper de görünüyo haa cokacimcoook
     
  16. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  17. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    yaparım hemşom yeterki sen iste nefis oluyor..
     
  18. 17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Ceylan
  19. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Dün yine yaptım kızlar bu sefer içine döktüm salçalı sosu daha lezzetli oldu..