Patates kızartmanın püf noktaları nedir?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 16 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    ya arkadaşlar patates kızrmam güzel olmuyorr..kimisi kapağını hep kapat kapalı dursun diyo kimisi açaık dursun diyo..offf yaa ben kıtır kıtır olsun istiyorumm..lütfen çok istiyorum bunu marifetli hanımlar tarifiniziz bekliyorumm öptüm sizi canlarımmmmm:teytey:
     
  2. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ben acık kalması gerektıgını dusunuyorum acıkcası ayrıca kızartmalık patates alırsan cıtır cıtır olacagına emınım
     
  4. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    şimdii bacım patatesleri kızartmalık doğra ve bolca yıka ilk püf nokta budur patetesin üzerinde nişasta kalmamalı.2. iyice süzdür ve yağı süper bir şekilde kızdır patatesleri at içine ve çıkar çıkmaz tuzla.çok lezzetli oluyor ve çıkar çıkmaz tuzladığın için yağ çekmiyor.
     
  6. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    haaa tabi patates seçimin iyi olmalı
    bu ara teze patates çıktı onunla kızartıyorom çıtır çıtır oluyor
    aaayy canım çekti kııız.yarın sabah güzel bi kızartayım
     
  8. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. TK646

    TK646 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    970
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Mc patatesi gibi çıtır istiyorsanız bol kızgın yağa patatesi atın üstü azcık kabuklanana kadar bekletin pişmeden rengi değişmeden çıkarın atın buzluğa güzelce soğusun çıkarın buzluktan çok kızgın yağa atın güzelce kızartın deneyinOLMAZSA ne derseniz diyn bana.
     
  10. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    bunu hıc duymamıstım dogrusu bende dnıcem
     
  12. 16 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. no.comment

    no.comment Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    125
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    yağı biraz tuzlamalısın kızarttıktan sonrada sakın kapağını kapatma aksine yumuşak oluyor o zaman..
     
  14. 17 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. aybukee

    aybukee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    patatesleri soyup kestikten sonra bol su ile yıkıyorum. sonra kağıt havlularla kuruluyorum. herhangi tavada bol yağ olursa iyi olur kızartıyorum ama tuz atmadan tuzu sonra kızardıktan sonra atıyorm kesinlikle yapışmıyor ve kıtır kıtır oluyor.kapağı kapatılırsa buharı dışarı çıkmadığı için yumuşak oluyor gibi geliyor bana oyüzden açık kızartıyorum.
     
  16. 17 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.137
    Beğenildi:
    1.032
    Ödül Puanları:
    163
    tencerenin kapgi acik yada kapali önemli degil sürekli karistirma birde tuzunu kizarmadan koymaŞeniz
    yinede tutturamazsan fritös al cok kolay oluyor
     
  18. 17 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. EU1

    EU1 Guest

    ahh benimde canım çekiyo ama yapıncada midem bulanıo amannnnn :a015::a015: