Patates kızartması yaparken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve zxuxm@rxuxt tarafından 28 Eylül 2007 başlatılmıştır.

    28 Eylül 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  1. zxuxm@rxuxt

    zxuxm@rxuxt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Patates kızartması yaparken





    Patates kızartmasında önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu:

    Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır. Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın.



    Patatesler biraz kızarınca çıkarın. Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur
    .

    alıntı
     
  2. 28 Eylül 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  3. mesure

    mesure Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    757
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    Bende hep kızgın yağa atılırsa daha iyi kızarır diye bilirdim çünkü öbür türlü yağ çeker diye.
     
  4. 28 Eylül 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  5. SodaLemon

    SodaLemon Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2006
    Mesajlar:
    362
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    bende kızgın yağa atardım kısık ateşte yağı içine çeker diye biliyodum,her yaptığımda da bu işi gazi olurum mutlaka biryerlerimi yakarım...
    teşekkürler ayşemim bilgi için...
     
  6. 28 Eylül 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  7. zxuxm@rxuxt

    zxuxm@rxuxt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    çok kısık da iyi olmaz,yeterki çok kızgın olmasın.
     
  8. 3 Ekim 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  9. filizcan

    filizcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2006
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    patateslerinizin kıtır kıtır olması icin dogradıktan sonra süt icinde bekletip süzün sonra una bulayın unun fazlasını süzgec yardımıyla eleyin ve kızartın
    kızmamaıs yagda patates yag ceker kızgın yag olması gerekkir yagı kızdırırken yakmamaya özen gösterin
     
  10. 19 Ocak 2008
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  11. aerandir

    aerandir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    71
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    76
    yaq kızar we doqradıqım patatesleri hawluda kuruturum we öylece atarım:KK66: babanemden öqrendqim bişeydir..we kızqın yaqda hiç kapak açılmadan 1 kez beLki kızarcak ..en sonunda renqi artk koyulaştı mı kısıcan altını we içi pişicek..hepsi bu..kıtır kıtır oLuyo..sewene afiyet oLsn (;
     
  12. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  13. Mist

    Mist Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2008
    Mesajlar:
    143
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    rengi koyulaşınca akrilamid seviyesi yükseliyormuş en sağlıklısı (ya da daha az zararlısı diyelim) altın sarısı renkte pişenler..
     
  14. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  15. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    kızlar ya birşeyi merak ediyorum bir cafede patates kızartması yedim patatesin üzeri sanki soslu gibiydi kıyır kıyır çok güzeldi bilen var mı