Patates oturtma

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hazırlaması baya zahmetli ama tadı muhteşem olan bu yemeği yaptım. Aslında patatesleri oymanın beni bukadar uğraştıracağını bilseydim hiç girişmezdim bu işe yıllar önce bir kere daha yapmıştım ama unutmuşum demekki. sizlere şiddetle yapmanızı önereceğim görüntüsü ve lezzeti ile bütün zahmetini unutturacak süper bir yemek oldu. Şimdiden hepinize kolay gelsin...



    MALZEMELER:- 300 Gg. kıyma,
    - 8 Tane orta boy patates,
    - 4-5 Tane sivri biber,
    - 4 Tane domates,
    - 1 Tane soğan,
    - 4-5 diş sarımsak,
    - Sıvı yağ, tuz, baharat.

    HAZIRLANIŞI:

    Öncelikle patatesleri soyup yıkayın daha sonra alta gelecek kısmı düzgün durması açısından ince kesin üzerinden de kapak yapmak için bir dilim daha kesip kabak oyacağı ile tabanlarını demeden bir güzel oyun. Nişastalarını atması için bol su ile yıkayıp kurulayın. Bol sıvı yağda orta derecede kızartın. Fırına dayanıklı bir tepsiye sıralayın. Bu arada kıyma, soğan, biber ve 2 tane domatesi az sıvı yağda pişirin.(ben kıymalı harca 1 çay bardağı kadar haşlanmış bezelye kattım süper oldu) Harcı patateslerin içine doldurup yine kızatmış olduğumuz kapaklarını kapatın. Kıymalı harcı hazırladığımız tavada hiç yağ kullanmadan 2 tane rendelenmiş domatesi pişirin üzerine 1 bardak su ekleyip 5 dak.daha pişmesini bekleyin bu sosu patateslerin üzerine gezdirip 200 derecelik fırında 30 dak. pişirin. Yanlız tepsinin üzerini yağlı kağıt yada aliminyum folyo ile kapatıp öyle pişirmeniz gerekiyor.
    Not:Bu yemek sıcak havalarda sizlere ağır gelebilir ama gördüğüz gibi çok az yağ kullandım (kızartılan patatesleride fazla yağını alması için kağıt havluya çıkartırsanız daha az yağlı olacaktır). Özel konuklarınıza akşam yemeğinde sunabileceğiniz harika bir ana yemek.