patates püreli tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve asmin44 tarafından 30 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    30 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : asmin44
  1. asmin44

    asmin44 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    448
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    113
    eğer daha güzel bi görüntü elde etmek isterseniz yemeği hazırladıktan sonra patatesler kızarana kadar fırında pişirin

    Patatesleri tuzlu suda 25-30 dk haşlayın
    tavuk göğsünü pişene kadar haşlayın

    600 gr tavuk göğsü
    1 su bardağı çiğ krema
    1 kepçe tavuk suyu
    yarım demet maydanoz
    tuz karabiber
    Püre İçin :
    patates
    1 su bardağı süt
    rende kaşar peyniri
    3 yemek kaşığı tereyağı

    Haşlanmış tavuk göğsünü didikleyin
    tavada az yağla soteleyin sonra sotenin üstüne tavuk suyunu ekleyin
    tavuk suyunu çekince içine krema, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyim biraz daha pişirin
    püre için patatesleri ezin içine kaşar rendesi ve tereyağını ilave edin
    püreyi teflon tavaya alarak kısık ateşte sütü azar azar ilave ederek 10 dk pişirin
    hazırladığınız püreyi krema torbasına boşaltın ve servis tabağının üstüne ortası boş kalacak şekilde daire biçiminde sıkın
    boş kalan yere tavuklu harcı dökün ve servis yapın

    afiyet olsun....