Patates Püresi

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve petrik tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  1. petrik

    petrik hoşgeldin dünyama :) Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.004
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Patatesler soyulur ve iri doğranır, çelik tencerede üzerini çok az geçecek şekilde süt eklenir , patatesler yumuşayana kadar tuz ve tereyağıyla birlikte kaynatılır, ara ara karıştırılır (karıştırılmazsa dip tutar). Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirilip püre haline gitirilir (kıvamı çok katı ise azar azar kıvam alana kadar süt eklenir birden fazla süt eklenirse çok sıvı olabilir.) Damak zevkinize göre patatesler sıcakken kaşar rendeside ekleyebilirsiniz
     
  2. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  3. e_didem

    e_didem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben yapmk istiorm canım çok çekior ama becerebilrmyrm ki cokacimcoook
     
  4. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  5. petrik

    petrik hoşgeldin dünyama :) Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.004
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok kolay yapımı bidene istersen : )
     
  6. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  7. DeSu

    DeSu Hayatımın baharı Sude'm Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    71
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ya ben anlayamadım,patatesler sütle mi yoksa tuz ve tereyağıyla mı kaynatılır? belliki çok hoş bir tarif.
     
  8. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  9. petrik

    petrik hoşgeldin dünyama :) Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.004
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    şöyle olur sütle tereyağıyla kaynatılıyor, en son tuz ekleniyor. suda haşlanan tarife göre daha hızlı pratik ve daha lezzetli oluyor
     
  10. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  11. e_didem

    e_didem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    dnersem hiç ii şeyler olmaz bnce mutfak dağnklıından bşka ama annemle densem olur heralde:kahve:
     
  12. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  13. DeSu

    DeSu Hayatımın baharı Sude'm Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    71
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler petrik.tarifi denedim ve oldukça lezzetliydi.
     
  14. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  15. nurannuran

    nurannuran Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Bu tarif benimde aklıma yattı zaten püreye süt konuyor ama onunla beraber pişerse daha da güzel olur sanırım yarın akşama iftara misafirim var dalyan köftenin yanına yapıcam göricez.:KK46:
     
  16. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  17. yaseemin

    yaseemin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2007
    Mesajlar:
    1.461
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben susuz haşlıyorum patatesi buharda soyulmuş şekilde pişiyor çıkınca robotta parçalıyorum işte süt tereyağ karabiber tuz ilave ediyorum krem kıvamına geliyor hiç pürüz kalmıyor deneyin..
     
  18. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : petrik
  19. Sevgi Kelebexgxi

    Sevgi Kelebexgxi ....... Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.988
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Şimdi patatesleri iri iri doğrucam tencereye koycam
    diğer bir taraftra 3 bardak sütle tereyağını kaynatcam üzerini biraz geçene kadar koycam
    piştikten sonra blendırdan geçircem kıvamına göre süt ilave edicem
    sonrada koyucağım sütün soğuk yada sıcak olması fark edermi
    bir de doğru anlamışmıyım
    bugün yapıcam da