Patatesli bulgurlu köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Bulgur bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca B grubu vitamini yönünden zengindir



    5- 6 patates
    1 su bardağı ince bulgur
    3- 4 sivri biber
    10- 12 adet taze soğan
    1 demet maydanoz
    2- 3 çay kaşığı kimyon
    2 çay kaşığı kırmızı biber
    2 çay bardağı zeytinyağ
    -1- 2 limon suyu, tuz

    Patatesler haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya
    rendelenir.
    Bulgur ayıklanıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır.
    Patates, bulgur, tuz, kırmızı biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon suyu karıştırılıp yoğrulur.
    Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis tabağına yerleştirilir.
    Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis yapılır.
    Not: İsterseniz; 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli bulgura ilave edip yoğurunuz. Diğer malzemelerle şekilleyiniz.